A langyos vízbe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd pár percig pihentetjük és hozzáadjuk az olivaolajat.
A két lisztet kimérjük és összekeverjük, hozzáadjuk a sót.
A hagymát apróra vágjuk, majd étolajon megdinszteljük.
A dinsztelt hagymát és a felfuttatott élesztős vizet összeöntjük a liszttel, majd jól összekeverjük, a végén jó ragadósnak kell lennie, ha szárazabb, még kis vizet adhatunk hozzá.
Hagyjuk kelni 1 órát, majd evőkanállal lekapargatjuk az edény széléről a tésztát, és belegyúrjuk, majd kívülről, az edény széléről, kanállal behúzzuk a tésztát a közepére körbe 5 cm-ként, ezt kétszer ismételjük. Megint hagyjuk állni fél órát a tésztát, majd megint körbe haladva behúzzuk a közepére, majd megint 20 percet pihentetjük.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, és lisztet szórunk, majd a tésztát kanállal kiimádkozzuk az edényből, a tetejére is lisztet szórunk.
A tésztát 40x30cm-re nyújtjuk, majd a hosszabbik végeit 4cm-re behajtjuk, majd felcsavarjuk a tésztát, a végeit a kezünkkel formázzuk.
A sütő 220 fokra hevítjük, a tészta tetejére vizet spriccelünk a kezünkkel és egy hosszanti homorú metszést ejtünk a közepére, fél centi mélységben, majd berakjuk a sütőbe, és alsó-felső sütéssel 44 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.