Az előtésztához 1/2 kocka élesztőt 60 dkg tönkölyliszt és 5 dkg rozsliszt keverékébe morzsoljuk, majd 6,5 dl meleg víz (30-40 fok) 1 evőkanál mézzel elkeverünk, és a lisztes keverékhez öntjük. Jól összegyúrjuk, és másnap reggelig hűvös helyen, letakarva pihentetjük. Ebből 1,3 kg előtésztát kapunk.
Másnap az előtésztához 1,15 kg tönkölylisztet, 3 dkg sót, 3 teáskanál kenyérfűszert (én koriandermagokat törtem össze mozsárban és hozzátettem őrölt köményt), 3 evőkanál olajat, illetve 1,5 kocka élesztőt 6,5 dl langyos vízben feloldva hozzákeverünk, jól átgyúrjuk, majd lefedve kb. 15 percig kelesztjük, majd újra átgyúrjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, cipót formázunk belőlük, majd letakarjuk, és újbol kelni hagyjuk.
Ezután a háromszor kelt kenyereket vízzel bespricceljük és 250 fokos sütőbe toljuk. 1 perc után visszavesszük 180 fokra és összesen 45-55 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.