Leöblítjük a gerslit. Forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymákat finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, és 2-3 percig pirítjuk együtt. Sóval, borssal és a petrezselyemmel ízesítjük.
A kacsazsírt felolvasztjuk, és a falatnyi darabokra vágott májat közepes lángon 15 percig főzzük benne. Kiemeljük a májat, és melegen tartjuk.
5 dkg vajat felforrósítunk, és megforgatjuk benne a gerslit. Felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Belekeverjük a krémsajtot és a gombát. Addig főzzük, amíg a gersli az összes folyadékot magába nem szívta. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a megmaradt vajat és a reszelt parmezánt. A forró májjal kínáljuk gombás gerslirizottót.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.