- A tojássárgákat egy kevés sóval és porcukorral simára keverjük, majd folyamatosan adagolva hozzáadjuk a tejet. Egy másik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Egy nagy edénybe összeszitálunk 30 dkg lisztet a sütőporral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket. Kb. 1 dl szódavízzel hígítjuk, majd simára keverjük. Jöhet a masszába a felvert tojásfehérje, majd óvatosan elkeverjük.
- Az almákat megpucoljuk, vékony gerezdekre vágjuk. Megszórjuk kb. 10 dkg liszttel, összeforgatjuk, majd egy villa segítségével belemártjuk a masszába.
- Egy serpenyőbe olajat ötünk, felhevítjük, majd 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az almákat. Fahéjas porcukorral szórjuk meg tálalás előtt.
10 ŐRÜLTEN LAKTATÓ LASAGNE
LASAGNE BOLOGNESE