Az élesztőt a kézmeleg tejbe tesszük, megszórjuk a cukorral, majd meleg helyen hagyjuk felfutni.
A liszthez adjuk az olvasztott vajat, a sót, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát és meleg helyen hagyjuk kb. 20 perc alatt a duplájára kelni.
Ha megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk, majd a darabokból kb. 28 cm átmérőjű köröket nyújtunk. A töltelékhez összekeverjük a fahéjat, a porcukrot és a langyos tejet. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a tésztát, megkenjük a töltelék 1/3 -ával, majd így rétegezzük tovább, tésztával fejezzük be.
Középre egy poharat helyezünk, majd 16 egyenlő részre osztjuk a tésztát és bevagdossuk. Az első cikket 2x jobbra hajtjuk, a mellette lévőt pedig 2x balra és összeillesztjük, azután az összes többit is.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, addig a tésztát pihentetjük. Sütés előtt a tetejét lekenjük tejjel, majd kb. 30 percig sütjük. (Ha nagyon gyorsan megpirulna, fedjük le!) Lekvárral tálalva még finomabb, jó étvágyat! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.