A fasírtgolyó elkészítéséhez olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is.
A szikkadt zsemléket tejbe áztatjuk pár percre, majd alaposan kifacsarjuk, és ezt is hozzáadjuk a húshoz. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával, majd alaposan összekeverjük.
Használjuk bátran a kezeinket! Ha túl lágy lenne a fasírt masszája, adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát. Vizes kézzel pici golyókat formázunk belőle. A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában megforgatjuk, így jó ropogós lesz a külsejük. Végül nem túl forró olajban, pár perc alatt kisütjük őket.
A sajtot kisebb kockákra vágjuk, az uborkát vastagabb karikákra. Színes nyársakra vagy fogpiszkálóra szúrjuk először az uborkát, majd jöhet a sajt és végül a fasírtgolyó.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a fasírtgolyós partifalatka:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.