15 dkg mézes lapot megőrölünk és félretesszük. A többiből kiszaggatunk 12 db korongot. Gyűrűt szorítunk köréjük, és vastagon megkenjük meggylekvárral.
A tojásfehérjét a cukorral vízgőz fölött 4 percig melegítjük. Kihűtjük, és közben robotgéppel verjük. A zselatint a hideg meggylébe áztatjuk, ha megpuhult, felmelegítjük, de nem forraljuk!
Kikeverjük a gesztenyét 17 dkg mascarponéval, a rummal, a vaníliával és 1 csipet sóval, majd hozzácsorgatjuk a zselatint. Beleforgatjuk a tojáshabot, valamint a habbá vert tejszínt. Kihűtjük, majd a negyed részét eloszlatjuk a formák alján.
Összegyúrjuk az őrölt mézes lapot a megmaradt mascarponéval, meggylekvárral és a mézzel. Golyókat formálunk belőle, megmártjuk a diólikőrben, majd meghempergetjük kakaóporban. A formába ültetjük őket, és befedjük a megmaradt gesztenyekrémmel. A hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Meghintjük a kakaóporral, és meggylekvárral kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.