- A gluténmentes kókuszgolyó elkészítéséhez a kekszhez kimérjük egy keverőtálba a lisztkeveréket és a porcukrot, majd elmorzsoljuk a margarinnal, és rugalmas tésztát gyúrjunk belőle. Sütőpapíron a tésztát 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
- Egy lábasba kimérjük a kakaóport, a porcukrot, a margarint és a növényi italt, és összemelegítjük.
- A megsült, kihűlt kekszalapot egy késés aprítóval megdaráljuk. Hozzáadjuk a csokikrémet, a meggylét, rumaromát és alaposan összedolgozzuk.
- Dió nagyságú golyókat formázunk a masszából, és kókuszreszelékbe forgatjuk mindet. Fogyasztás előtt pár órára a hűtőbe tesszük.
Tipp: a golyók közepébe csomagolhatunk 1-1 szem meggyet, attól még pikánsabb lesz.
Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-lik blogon.