A rizsliszthez hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót, a reszelt citromhéjat, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, majd összemorzsoljuk. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a közepébe egy mélyedést csinálunk, és beleütjük az egész tojást, hozzákanalazzuk a tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. (Ha túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, ha pedig túl lágy, akkor egy kevés lisztet) Folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük, kb. 30 percre.
Fél óra elteltével rizsliszttel megszórt felületen, kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk. (A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd szintén kiszúrjuk a formával.)
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a kiszúrt tésztát. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 15 perc alatt süssük szép világos színűre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 12 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, mert melegen nagyon törékeny a tészta. A linzert közvetlenül tálalás előtt összeragasztjuk ízlés szerinti lekvárral, majd megszórjuk porcukorral, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.