Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd béleljünk ki a mini muffin-sütőformákat papírkapszlikkal.
Verjük fel a vajat 150 g cukorral egy elektromos kézi botmixerrel vagy a konyhai robotgép keverőlapátjával. Adjuk hozzá a szétválasztott tojássárgákat és a vaníliapasztát, és alaposan dolgozzuk össze a keveréket.
Egy előkészítőedényben szitáljuk össze a kókuszlisztet, a tápióka keményítőt, a sütőport és a sót, majd a tejet és a lisztes keveréket felváltva adagoljuk a vajas keverékhez. A keverést végezzük magas sebességen körülbelül 2 percig, hogy a tészta habos legyen.
Egy másik edényben verjük habosra a tojásfehérjéket, majd adjuk hozzá a maradék 50 g cukrot, és folytassuk a keverést, míg jó tartású, lágy csúcsokat kapunk. Két adagban, lágy mozdulatokkal forgassuk bele a fehérjéket a tésztakeverékbe. Egy kisebb fagylaltkanállal kanalazzuk a tésztát a papírkapszlikba, 3/4-ig megtöltve őket. Süssük a süteményeket 15-18 percig, míg finom nyomásra a tészta szépen visszaugrik. A vajkrém hozzáadásáig hagyjuk a cupcake alapokat a sütőformában kihűlni.
A vajkrém elkészítéséhez verjük fel a vajat 400 g porcukorral, míg habos lesz. Adjuk hozzá a tejet és a vaníliapasztát, és eleinte lassú fokozaton keverjük tovább - gyakran kaparjuk le az edény falát, míg a keverék összeáll! 150 grammonként adagoljuk hozzá a maradék porcukrot is, és keverjük tovább, míg elérjük az ideális állagot ahhoz, hogy a vajkrémet nyomózsákból ki tudjuk nyomni (a krém szépen tartsa a formáját, de ne legyen túl kemény)! A vajkrémet szobahőmérsékleten használjuk fel.
Osszuk el a vajkrémet annyi részre, ahány színű rózsát szeretnénk, adjuk hozzá a színezőket, és egy külön tálkát nevezzünk ki, amelyben a levelekhez zöldre színezzük a krémet! Töltsük meg a kinyomózacskókat a megszínezett vajkrémekkel, és a levelekhez illetve rózsaszirmokhoz válasszuk ki a megfelelő díszítőcsövet a kinyomó zsákokra.
A vajkrém-rózsák elkészítéséhez kezdjük azzal, hogy egy kis dombocskát nyomunk ki a cupcake közepére (ez lesz a rózsa bimbója). Ezt követően óvatos mozdulatokkal a bimbótól kifelé haladva alakítsunk ki szirmokat, ne feledjük, hogy a rózsaszirmok a tövüknél keskenyebbek, mint a széleken! Ismételgessük a mozdulatot úgy, hogy a szirmok kissé átfedjék egymást, és a rózsaszirmok beterítsék a cupcake tetejét. Nyomjunk ki néhány levelet a rózsa köré, és ne feledjük, hogy a természetben minden virág egyedi és megismételhetetlen, éppen ezért a mi rózsáink is azok lehetnek.
A fenti recept „Anna Olson: Sütés” című sorozatból származik, amely március 22-től hétköznaponként 16:00-tól látható a Food Network csatornán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.