Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd béleljünk ki a mini muffin-sütőformákat papírkapszlikkal.
Verjük fel a vajat 150 g cukorral egy elektromos kézi botmixerrel vagy a konyhai robotgép keverőlapátjával. Adjuk hozzá a szétválasztott tojássárgákat és a vaníliapasztát, és alaposan dolgozzuk össze a keveréket.
Egy előkészítőedényben szitáljuk össze a kókuszlisztet, a tápióka keményítőt, a sütőport és a sót, majd a tejet és a lisztes keveréket felváltva adagoljuk a vajas keverékhez. A keverést végezzük magas sebességen körülbelül 2 percig, hogy a tészta habos legyen.
Egy másik edényben verjük habosra a tojásfehérjéket, majd adjuk hozzá a maradék 50 g cukrot, és folytassuk a keverést, míg jó tartású, lágy csúcsokat kapunk. Két adagban, lágy mozdulatokkal forgassuk bele a fehérjéket a tésztakeverékbe. Egy kisebb fagylaltkanállal kanalazzuk a tésztát a papírkapszlikba, 3/4-ig megtöltve őket. Süssük a süteményeket 15-18 percig, míg finom nyomásra a tészta szépen visszaugrik. A vajkrém hozzáadásáig hagyjuk a cupcake alapokat a sütőformában kihűlni.
A vajkrém elkészítéséhez verjük fel a vajat 400 g porcukorral, míg habos lesz. Adjuk hozzá a tejet és a vaníliapasztát, és eleinte lassú fokozaton keverjük tovább - gyakran kaparjuk le az edény falát, míg a keverék összeáll! 150 grammonként adagoljuk hozzá a maradék porcukrot is, és keverjük tovább, míg elérjük az ideális állagot ahhoz, hogy a vajkrémet nyomózsákból ki tudjuk nyomni (a krém szépen tartsa a formáját, de ne legyen túl kemény)! A vajkrémet szobahőmérsékleten használjuk fel.
Osszuk el a vajkrémet annyi részre, ahány színű rózsát szeretnénk, adjuk hozzá a színezőket, és egy külön tálkát nevezzünk ki, amelyben a levelekhez zöldre színezzük a krémet! Töltsük meg a kinyomózacskókat a megszínezett vajkrémekkel, és a levelekhez illetve rózsaszirmokhoz válasszuk ki a megfelelő díszítőcsövet a kinyomó zsákokra.
A vajkrém-rózsák elkészítéséhez kezdjük azzal, hogy egy kis dombocskát nyomunk ki a cupcake közepére (ez lesz a rózsa bimbója). Ezt követően óvatos mozdulatokkal a bimbótól kifelé haladva alakítsunk ki szirmokat, ne feledjük, hogy a rózsaszirmok a tövüknél keskenyebbek, mint a széleken! Ismételgessük a mozdulatot úgy, hogy a szirmok kissé átfedjék egymást, és a rózsaszirmok beterítsék a cupcake tetejét. Nyomjunk ki néhány levelet a rózsa köré, és ne feledjük, hogy a természetben minden virág egyedi és megismételhetetlen, éppen ezért a mi rózsáink is azok lehetnek.
A fenti recept „Anna Olson: Sütés” című sorozatból származik, amely március 22-től hétköznaponként 16:00-tól látható a Food Network csatornán.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.