A barackokat megmossuk, eltávolítjuk a magjukat, meghámozzuk, és vékony cikkekre vágjuk. A vajat a cukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. Mindegyik tojással habosra verjük a masszát, majd hozzákeverjük a citromlevet és a reszelt gyömbért. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és egyenletesen eldolgozzuk a masszában.
Kivajazunk egy pitesütőt (27 cm), megszórjuk egy kevés liszttel, és beleterítjük a masszát, és a tetejére tesszük a cikkekre vágott barackot. A tetejét sütés előtt megszórjuk porcukorral, így mialatt a sütemény megsül, a tetejére vékony karamellizált cukorréteg sül, amitől még finomabb lesz a végeredmény.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét egy kevés porcukorral.
Megjegyzés
Nagyon szeretek ilyen típusú sütiket készíteni, mert amellett, hogy nagyon gyorsan, és egyszerűen össze lehet “dobni”, nagyon ízletes. Nagyszerűen variálható, akár többféle gyümölccsel is készíthető és a család kifejezetten szereti. A tészta a friss gyömbértől és vaníliától kellemesen fűszeres, a gyümölcstől finom szaftos, a vajtól pedig sokáig puha marad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.