Tálba szitáljuk a lisztet 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéajt, a közepébe nyomunk egy mélyedést, beleütjük a tojásokat, majd beleöntjük a tej 1/3-át. Alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tésztamassza sűrű és krémes. Végül beleöntjük a megmaradt tejet, az ásványvizet, és az egészet simára keverjük.
Felforrósítunk egy 16-18 cm-es serpenyőt. Megkenjük egy kevés olajjal, majd merőkanállal beleadagolunk egy keveset a tésztából úgy, hogy a massza az egész serpenyőt kitöltse. Közepes lángon sütjük az egyik oldalát addig, amíg a széle kezd elválni a serpenyő aljától. Ekkor megfordítjuk a palacsintát, majd a másik oldalát is aranyszínűre sütjük. Sütés közben kissé megcakkozzuk a palacsintaszéleket egy villával. Forró tányérra csúsztatjuk a tésztát. Ugyanígy készítjük el a többi palacsintát is. Amikor elészültek, melegen tartjuk őket.
A krémhez simárakeverjük a citrom lereszelt héját és a mascarponét, majd félretesszük. A töltelékhez tálba facsarjuk a citrom levét, majd összeforgatjuk a meghámozott, kimagozott és felszeletelt almával, valamint körtével.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beleöntjük a citromos gyümölcsöket, megszórjuk a mazsolával, és 3 percig pároljuk. Megkeverjük, és ha már a gyümölcs kezd puhulni, mérsékeljük a hőt, végül hozzáadjuk a cukrot és konyakot. További 6-7 percig pároljuk.
Kétszer félbehajtjuk a palacsintákat. Minden palacsintatölcsérbe kanalzunk a gyümölcsös keverékből. A tetejükre halmozunk a citromos mascarponéból, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.