A zabpehelylisztet, a rizslisztet és a darált diót egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadunk 10 dkg porcukrot. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott vajat, és összegyúrjuk.
Miután a tészta összeállt, 4 részre vágjuk, és lisztezett munkalapon rudakat sodorunk belőle. A rudakból 6-7 cm hosszú csíkokat vágunk, amelyekből kifliket formázunk.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegítet sütőben 20-25 percig sütjük.
A vaníliás cukrot elkeverjük 5 ek porcukorral és még melegen beleforgatjuk a hókifliket.
Nézd meg videón, hogyan készül a glutén- és laktózmentes homokkifli
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.