A sütőt 200°C-ra előmelegítjük, és egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt helyezünk. A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporos, rizslisztes diót. A masszát a formába simítjuk és kb. 40-45 percig, tűpróbáig sütjük, majd 15 perc elteltével lejjebb vesszük a hőfokot 170 °C - ra.
Ha a piskóta megsült kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a papírt és hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen három lapba vágjuk.
A krémhez a cukrot sötétbarnára karamellizáljuk, majd hozzáöntünk 5 dl tejet és összeforraljuk. A pudingport simára keverjük a maradék tejjel, hozzáöntjük a karamellás tejhez és megfőzzük a pudingot, végül ízesítjük, egy csipet sóval és vaníliával.
Ha a puding teljesen kihűlt kihabosítjuk a puha margarinnal. A krém 2/3-ával betöltjük a piskótalapokat, a maradékkal pedig bekenjük a torta tetejét és az oldalát.
A torta oldalát darált dióval beszórjuk, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni.
A díszítéshez a cukrot karamellizáljuk, majd a forró karamellbe gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a diószemeket és sütőpapírra helyezzük őket dermedni, majd tetszés szerint elhelyezzük a torta tetején.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.