A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A brokkolit közepes rózsákra szedjük, majd sós, lobogó vízben, lefedve kb. 5 perc alatt roppanósra főzzük. Jéghideg vízbe szedjük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A vöröshagymát apróra kockázzuk, és egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk rajta. Megsózzuk, megborsozzuk, és fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) és ételízesítővel ízesítjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedve puhára főzzük. A rizst a szokásos módon sós vízben puhára főzzük.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk vékonyan vajjal, majd az alján elosztjuk a lecsepegett brokkolit, és meghintjük egy kevés sóval. Ha puha a hús, és elfőtte a levét, akkor összekeverjük a rizzsel, és egyenletesen elsimítjuk a brokkoli tetején.
A tejfölt simára keverjük a tojással, és a rizses rétegre kenjük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt 200 fokon hőlégkeveréssel szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.