A piskótához a vajat habosra verjük a cukorral, majd hozzáadagoljuk a tojást, a vaníliakivonatot és a tejet. Hozzáadjuk a leszitált lisztet, a sót és a sütőport, majd egyenletes tésztává dolgozzuk. Sütőlapra kiterítjük, és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
A málnát egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a citromot. Kicsit kinyomkodjuk a levét, majd elkezdjük hevíteni. Addig melegítjük, ameddig szirupos nem lesz az állaga.
A vajat a cukorral habosra verjük robotgéppel, majd hozzáadjuk a mascarponét. Egy másik edényben a tejszínt habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a mascarponés vajkrémhez, hogy lazítsa az állagát.
A folyékony fondanthoz - amivel be fogjuk vonni a mignonokat -, a porcukrot a cukorsziruppal, a vízzel és a vaníliával elkezdjük melegíteni. Kb. 10 percig főzzük, gyöngyöznie kell a hőtől. Egy másik edényben vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csokit. Mikor levettük a cukorszirupot, hozzáöntjük az olvadt csokoládét és habverő segítségével folyamatos keverés mellett kihűtjük. Tetszés szerint színezzük. Ez az a fondant máz lesz, amit mindenki annyira szeret a mignonon.
A piskótalapból kiszúrók segítségével köröket vágunk ki. Egy körre egy vajkrémkarikát nyomunk, a közepét pedig málnalekvárral töltjük meg. A tetejét egy újabb adag piskótával zárjuk le, majd kívülről is bevonjuk a vajkrémmel. Leöntjük a folyékony fondanttal, majd hagyjuk megszilárdulni rajta a mázat. Liofilizált málnával, aranylapokkal és fondantvirágokkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.