Mikróban (vagy gőz felett) megolvasztjuk a csokit, majd hozzákeverjük a vajat, a kakaóport és a cukrot. Kicsit hagyjuk hűlni. Amikor már csak langyos, egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a lisztet, a vaníliakivonatot, és alaposan összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt, kb. 26 cm átmérőjű, kapcsos formába kanalazzuk a masszát (így jó vékony lesz), és 180 fokon 15-18 perc alatt megsütjük (tovább ne, mert kiszárad).
A túrótöltelékhez kemény habbá verjük a tejszínt a zselatinfixszel. A túrót összekeverjük a joghurttal, botmixszerrel krémesítjük, hogy ne maradjanak benne rögök, majd hozzáadjuk a lekvárt, a felvert tejszínt, majd a porcukrot.
A krémet ráöntjük a kihűlt tortalapra (a forma karimája legyen rajta, és a sütőpapírt távolítsuk el az aljáról).
A tetejére szánt tejszínt kemény habbá verjük, a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A csokit a torta tetejére csorgatjuk, majd hagyjuk megdermedni. A tejszínt habzsákba töltjük, és ízlés szerint díszítjük.
A tortát fogyasztás előtt 2 órán át a hűtőben pihentetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.