A diót durvára vágjuk, és egy evőkanálnyit félreteszünk belőle a díszítéshez. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk, és meglocsoljuk a rummal.
A vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és fakanállal a vajkrémbe forgatjuk. Elvegyítjük benne a diót a kakaóval és a fahéjjal, végül pedig hozzáadjuk az almát is.
Egy kivajazott, liszttel meghintett, 2,5 dl-es kuglófformába öntjük a masszát, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 90 percig sütjük. Pár perc pihentetés után rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Porcukorral és vágott dióval díszítjük, házi sárgabaracklekvárral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.