A meleg tejbe beletesszük a kristálycukrot,majd ezzel felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe beletesszük a két tojás sárgáját egy kicsi sót és a felfuttatott élesztőt és össszedolgozzuk. Ha túl keménynek érezzük, még tehetünk bele egy kicsi tejet. Amikor már jól összeállt lassan, kanalanként hozzáadagoljuk az étolajat. Tovább dagasztjuk, és ha kalács állagú lett, letakarva kb. háromnegyed órát kelesztjük meleg helyen.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A margarint összekeverjük a kristálycukorral és a kakaóval.
A megkelt tésztát 9 egyenlő nagyságú cipóra formázzuk, majd mindegyiket tepsi hosszúságú és 15 cm széles csíkra nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük a kakaós töltelékkel, úgy hogy a szélére ne nagyon kerüljön kence. A tészta csíkokat a hosszanti oldal mentén feltekerjük és ketté hajtjuk 1 kivételével, így 8 U alakú szálat kapunk és a maradék egyből egy kis gombócot formázunk.
A kis gombóc kerül középre a tepsinkben, köré pedig a 8 szál apró faleveleket mintázva(két oldalát apró vágásokkal bevágjuk), ahogy a kép is mutatja! Ha kész kb 15-20 percet letakarva kelesztjük még, majd megkenjük tojással és megszórjuk egy kis kristálycukorral, előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt 180 fokon aranybarnára sütjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.