A hozzávalókat a kakaópor és az étolaj kivételével összegyúrjuk annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Ezután két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk az étolaj felét. A másik felébe beledolgozzuk a kakaóport és a megmaradt étolajat.
Ha szükséges, akkor egy kevés langyos tejjel lazítsunk a tésztán. Mindkettőt konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen pihentetjük, kelesztjük fél óra hosszat.
A megkelt tésztákat 30-40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. A fehér tészta kerül alulra, ráhelyezzük a kakaós lapot és feltekerjük, mint a bejglit.
A kapott rudat elfelezzük. Mindkét rudat kissé megcsavarjuk, majd összefonjuk.
Vajjal kikent, kilisztezett koszorú formájú sütőedénybe vagy kuglófformába tesszük. Megkenjük a felvert tojás sárgájával és egy pici víz keverékével.
Letakarva, további 20 percig kelesztjük. 190 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Vaníliás porcukorral meghintjük, majd szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.