A káposztás sztrapacska elkészítéséhez a krumplit lereszeljük, megsózzuk, ráütjük a tojást, és hozzáadjuk a lisztet.
A krumpli fajtájától függ, hogy mennyi kell, ha nagyon sok lé keletkezik reszeléskor, érdemes leönteni róla, a lényeg, hogy nem kell sok liszt, csak annyi, amennyitől összeáll a tészta. Inkább a krumpli domináljon.
Forró vízbe szaggatjuk a masszát, ha feljön a víz tetejére, már ki is lehet szedni. Hideg vízzel leöblítjük.
A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd állni hagyjuk 1 órán át. A zsírt felforrósítjuk, a káposztából kinyomkodjuk a levet, és rátesszük a zsírra. Hozzáadjuk a cukrot és egy kevés borsot, majd gyakran kevergetve megpirítjuk. Végül összekeverjük a kifőtt sztrapacskával, és tálaljuk.
Megjegyzés
A sztrapacska nem csak juhtúróval finom, pirított káposztával is érdemes kipróbálni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.