A húst megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük. Minden szeletbe mélyebb zsebet vágunk. A sajtot felszeleteljük, a petrezselymet megmossuk, jól leszárítjuk, a felét felaprítjuk.
A húsdarabokat megsózzuk, megborsozzuk, és mindegyikbe 1-1 sajtdarabot és vágott petrezselymet teszünk, majd megtűzzük. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára aprítjuk.
A mártáshoz 5 dkg vajon megfuttatjuk a durvára tört zöldborsot, majd hozzákeverjük az áfonyalekvárt, és azonnal meglocsoljuk egy kevés rummal. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a tejszínnel. Pár perc alatt összeforraljuk, ha kell, után ízesítjük.
A húsokat előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a dióval elkevert morzsába forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húsok mindkét oldalát megsütjük benne.
Közben kisebb edényben felforrósítunk 2 ujjnyi olajat, és a félretett petrezselymet kisebb adagokban, néhány pillanat alatt ropogósra sütjük benne, konyhai papírtörlőre szedjük.
A cikóriákat 4 cikkre vágjuk, kevés olívaolajon megsütjük, majd köretként a bundás húshoz kínáljuk, a mártással együtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.