A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk. Egy nagy serpenyőben felhevített olajon a darált húst, erős tűzön kevergetjük kb. 5 percig, majd a hagymákkal együtt morzsalékosra pirítjuk 3-4 perc alatt.
Belekeverjük a paradicsompürét, a Worcester-mártást, valamint a barbecue-szószt, és rövid ideig tovább pirítjuk. Felöntjük az alaplével, sóval, borssal, szerecsendióval és a kakukkfűvel ízesítjük, majd összeforraljuk. Végül közepes tűzön, időnként átkeverve főzzük kb. 20 percig, amíg bolognai sűrűségű szószt kapunk.
Közben a burgonyát meghámozzuk, durvára daraboljuk, és lobogó sós vízben főzzük kb. 15 percig. Ezután leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük. A tejet felforrósítjuk, és 4 dkg reszelt parmezánnal együtt a tört burgonyához keverjük. A pürét sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A húsos szószt szükség esetén megsózzuk, megborsozzuk, és adagonként elosztjuk négy kis öntöttvasedényben vagy tűzálló formában. Befedjük a burgonyapürével, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végül a pásztorpitéket az előmelegített sütő középső részében aranyszínűre gratinírozzuk kb. 20 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.