A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a vajat és a kókuszaromát, majd belekeverjük az előzőleg elkevert kakaót, sütőport, sót, lisztet és kókuszreszeléket. Alaposan összedolgozzuk, és a tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Ha a tészta megsült és kihűlt, kettévágjuk és megkenjük a kókuszos krémmel.
Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, ízesítjük pár csepp rumaromával, és egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején. Néhány órát hideg helyen pihentetjük, majd egy éles késsel felszeleteljük. Ízlés szerint tejszínhabbal vagy kókuszreszelékkel díszíthetjük.
Megjegyzés
A kókusz és a csokoládé nagyon jól harmonizál egymással, ezért kombináltam ezt a két ízt ebben a süteményben, és nagyon finom lett az eredmény.
A sütit kókuszreszelékkel is megszórhatjuk, mielőtt teljesen megdermed a csoki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.