A meggyet kimagozzuk és lecsöpögtetjük. Használhatunk befőtt meggyet is.
A tésztához a tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a lisztet, az olajat és a kókuszreszeléket.
A masszát sütőpapírral bélelt, 24 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni, majd két lapra vágjuk.
A krémhez a tejben sűrűre főzzük a pudingot a cukorral, majd vízfürdőben kevergetve hűtjük.
A vajat habosra keverjük, apránként összekeverjük a pudinggal, és belekeverjük a likőrt is. A krémet a fagyasztóba tesszük kb. 15 percre.
Az alsó tésztalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába. Rákenjük a pudingos krém felét, és elrendezzük rajta a meggy felét. Lefedjük a másik lappal, bevonjuk a maradék krémmel. (Az oldalára félreteszünk krémből.) A maradék meggyel megpakoljuk.
A tortát 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A tortazselét elkészítjük a zacskón lévő utasítás szerint, majd rálocsoljuk a meggyre, és a tortát visszatesszük a hűtőbe.
A tortaformát levesszük a megdermedt tortáról. A félretett krémmel bevonjuk az oldalát, óvatosan rányomkodjuk a kókuszreszeléket, és szeletelve tálaljuk.
Megjegyzés
A legjobb, ha előző nap elkészítjük, mert úgy az ízek összeérnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.