A káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk és 1 ek zsíron, kevés vízzel, az őrölt köménnyel és babérlevéllel, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
Az apróra vágott vöröshagymát 1 ek zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk, felöntjük másfélszeres mennyiségű forró vízzel, lefedjük és meleg helyen megvárjuk, míg megdagad.
A kolbászt felkarikázzuk, a kolozsvári szalonnát vékony darabokra vágjuk és 1 ek zsíron átsütjük. 1 ek zsíron megdinszteljük a maradék apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, beleforgatjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vágott kaprot és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
Egy tepsit (23×38 cm) zsírral kikenünk, és rétegezve elhelyezzük benne a hozzávalókat. Az edény aljára tesszük a káposzta egyharmadát, rásimítjuk a rizs és hús felét, erre rakjuk a kisült kolbász és szalonna felét. Újabb káposztaréteg következik, amit meglocsolunk tejföllel, újra rizs és hús másik fele, a maradék kisült kolbász és szalonna, végül az egészet befedjük az utolsó réteg káposztával. A tetejét bőven meglocsoljuk tejföllel, és megszórjuk pirospaprikával. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.