A csomagon található utasítás szerint, sós vízben kifőzzük a tésztát al dentére (kb. 8-10 perc). Leszűrjük a tésztát, de a főzővizet nem öntjük ki.
Egy serpenyőben alacsony lángon összekeverjük a habtejszínt, a tojássárgáját, a parmezán háromnegyedét, valamint a citrom lereszelt héját és levét.
A tészta forró főzőlevéből hozzámerünk a szószhoz kb. 1 decit.
A leszűrt tésztát hozzákeverjük a tejszínes szószhoz, rátesszük a vajat, és addig melegítjük, amíg a szósz krémes nem lesz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálalásnál parmezánnal, esetleg reszelt citromhéjjal is megszórjuk.
Nézd meg a krémes citromos tészta elkészítését videón is
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.