A kisebb kockákra vágott bacont egy fazékba beletesszük, és zsírjára sütjük, amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt zöldségeket, és kevergetve pároljuk pár percig.
Pár perc párolás után megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint majorannával, majd alaposan összekeverjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a húsleveskockát. Kiforraljuk, majd szép lassan félpuhára főzzük a zöldségeket.
A félig megfőtt levesbe beletesszük a kockára vágott krumplit és az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Ezután addig főzzük, hogy a krumpli is megpuhuljon, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és belecsorgatjuk az előzőleg egy kevés levessel simára kevert tejfölt. Szintén felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve pár perc alatt készre főzzük a levest.
Tálalás előtt a tányérokba szedett forró levest megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.