Először elkészítjük a tésztát: egy tálban jó habosra kikeverjük a tojás sárgákat a porcukorral, majd a citrom reszelt héjával és kifacsart levével. Másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, csipet sóval és elmorzsoljuk benne a puha vajat. A két tál tartalmát összekeverjük, tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta kevés lisztet még adhatunk hozzá, de nem szabad keménynek lennie. Lisztezett deszkán kb 2 mm vastagságúra nyújtjuk.
A tojásfehérjéket összekeverjük a porcukorral és enyhe gőz felett habbá verjük. A hab inkább "szakadós" legyen, mint kemény, mert akkor nem tudjuk majd elkenni a tésztán. A felvert habot egy széles pengéjű késsel rákenjük a kinyújtott tésztára. Gyorsan kell vele dolgozni, mert a hab nagyon hamar szilárdul és olyankor már nem lesz kenhető.
Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval (nálam 6 cm-es) félhold alakokat szaggatunk a tésztából, sütőpapíros tepsibe rakjuk. Előmelegített 160-165°C-os sütőben kb 10-12 perc alatt világosra sütjük. (a sütési idő tájékoztató jellegű, sütőfüggő!) Sem a habnak, sem a tésztának kicsit sem szabad megbarnulnia!
Ha a holdacskák megsültek, kis ideig pihentetjük a tepsiben, mert melegen könnyen törnek. Ha teljesen kihűltek 1-1 félholdat összeragasztunk a lekvárral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.