A megtisztított húst 2 órára hideg vízbe áztatjuk. Közben néhányszor lecseréljük a vizet. Azután leszűrjük a húst, lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadunk néhány szem egész fekete borsot, és közepes lángon kb. 2 órán átfőzzük.
A meghámozott, félbevágott hagymákba néhány darab szegfűszeget szurkálunk, majd kuktafazékba tesszük őket a megtisztított répával, az átöblített lencsével, továbbá a zöldfűszer-csokorral együtt. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, hozzáadunk néhány szem fekete borsot, és felforraljuk. Ezután közepes lángon, lefedve 20 percig főzzük.
A húst kiszedjük a főzővízből, és falatnyi darabokra vágjuk. A kolbászokat megszurkáljuk villával, majd a lencséhez adjuk a hússal, továbbá annak 3 dl főzővizével együtt, és kis lángon további 20 percig főzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.