A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné keverjük.
A masszát zsírozott, lisztezett pite formába simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Eközben a vízben a zselatint felfőzzük (forrás pontig melegítjük, de nem forraljuk!), eritrittel és fahéjjal ízesített reszelt almát hozzáadjuk és a kisült - tálra borított - mákos piskótára kenjük. Egy-két órára hűtőbe tesszük, szeleteljük és készen is van, az egészséges vitamindús tortánk!
Egyszerű kis őszi torta, ami akár ünnepi asztalra is kerülhet! Ha szeretnénk növelni a kalóriákat, egy kis tejszínhabbal díszíthetjük még! Gluténmentes!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.