A tésztához 1 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a nádcukrot és a csipet sót is. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütünk 1 db tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb egy órán át kelni hagyunk meleg helyiségben.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A mákot és a cukrot egy fazékba tesszük, hozzáöntjük a tejet és takarék lángon puhára főzzük a mákszemeket. A lényeg, hogy a szemek puhák legyenek és felszívják az összes tejet és besűrűsödjön.
A tésztát lisztezett deszkán kb 30x30 cm-es négyzetre nyújtjuk, megkenjük a mákos töltelékkel és szorosan feltekerjük. Éles késsel a tekercset jobbra ferdén, majd balra ferdén vágjuk, így a tésztából háromszögeket kapunk.
A mákos kelt háromszögeket tepsibe helyezzük, megkenjük őket a felvert tojással, majd előmelegített sütőbe tesszük és közepesen tartalék lángon szép barnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.