Az élesztőt simára keverjük a tejföllel. A lisztet elvegyítjük a cukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és az élesztős tejfölt, és alaposan összegyúrjuk. 4 egyforma részre osztjuk, és folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A mandulát összevegyítjük a cukorral, a lekvárt egy szitán átpasszírozzuk.
Kinyújtjuk az egyik tésztagombócot és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe (kb. 20x30 cm) fektetjük. Megkenjük a lekvár 1/3-ával, rászórjuk a cukros mandula 1/3-át, és addig rétegezzük, amíg elfogynak a hozzávalók. Villával megszurkáljuk, és meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Kifordítjuk a tepsiből, és teljesen kihűtjük.
A mázhoz elkeverjük a porcukrot az aromával és annyi vízzel, hogy sűrű, de kenhető legyen, és egy kenőkéssel rásimítjuk a zserbó tetejére. Hagyjuk megszilárdulni, majd tetszés szerint szeleteljük.
Megjegyzés
Nem múlhat el a karácsony zserbó nélkül, kicsit átvariáltam a süteményt. Ajánlom az elkészítését, mert nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.