A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével.
Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).
Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük.
Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük. (Sütésnél az első 10 percben ne nyissuk ki a sütőt!)
Amikor a piskóta megsült, hagyjuk kicsit kihűlni, majd félbevágjuk, hogy 2 lapot kapjunk. A krémhez habosra keverjük a mascarponét és a habtejszínt a porcukorral, a vaníliával és egy csipet sóval.
A piskótalapok alsó felén egyenletetesen eloszlatjuk a mascarponekrémet, majd megkenjünk a málnalekvárral, és befedjük a piskótalap másik felével. Meghintjük porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.