A fasírthoz 4 ek felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát. A zsemléket néhány percre a tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk ki őket, és falatnyi darabokra tépkedjük.
A darált húst alaposan összedolgozzuk a tojásokkal, a hagymakeverékkel, a zsemledarabokkal, a mustárral, a sóval, a kétféle borssal, a pirospaprikával és a majoránnával. Ha túl lágy a massza, hozzáasdunk egy kevés zsemlemorzsát, majd a hűtőbe tesszük, legalább 2 órára.
Nedves kézzel golyókat formázunk belőle, és meghempergetjük azokat egy kevés zsemlemorzsában. Közepes lángon aranyszínűre sütjük a fasírtokat az 1 dl olajban. Közben néhányszor forgassuk meg őket. Végül mindet konyhai papírtörlőre szedjük.
A puliszkához egy lábasban a vízzel együtt megmelegítjük a tejet. Simára keverjük benne a vajat, egy kevés sóval ízesítjük, majd beleszórjuk a kukoricadarát. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük néhány perc alatt, közben hozzáadjuk a lereszelt sajtot. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kissé hűlni, végül beleforgatjuk a tejfölt. A tányérokra adagoljuk, a fasírttal együtt, majd a felaprított petrezselyemmel, a lereszelt sajttal és a pirospaprikával megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.