A harcsafilét megmossuk, citrommal meglocsoljuk, majd frissen őrölt borssal és sóval meghintjük. Rárakjuk egy papírtörlőre, ami leitatja a nedvességet.
Közben 1 dl sós vízben, egy gerezd fokhagymával 1 percig pároljuk a mángoldleveleket, majd lecsepegtetjük, és rátesszük a harcsafilére. A mángoldlevelekre két csipetnyi vajat teszünk (a megmaradt vajat a sütésnél felhasználjuk), és feltekercseljük őket.
A tekercseket hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük, és megforgatjuk őket a paprikás lisztben.
Egy teflonserpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a vajat, és elősültjük a harcsánkat, úgy, hogy minden oldalát megpirítjuk kb. 10 perc alatt.
Közben a sütőt bekapcsoljuk. A tejszínt egy tepsibe öntjük a tejszínt, és ráhelyezzük a halacskákat. A serpenyőbe, amiben a halat sütöttük, egy evőkanálnyi vizet öntünk, felforraljuk, és ráöntjük a halra.
Lefóliázva sütőbe tesszük, a fólia alatt 10 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és további 2-3 percig pirítjuk. Petrezselymes újkrumpli és tárkonyos gombasaláta illik hozzá.
Megjegyzés
Ajánlom figyelmetekbe ezt a halételt, mert könnyen elkészíthető és nagyon ízletes. Szerintem tengeri halfiléből is kipróbálható.
A mángold íze a spenóthoz hasonló, de annál erőteljesebb. A levelekből általában a spenóthoz hasonló főzeléket készítenek, a levélnyelek pedig a spárgához hasonlóan használhatók fel. Én elég gyakran használom, mert szeretem az üde zöld színét, és mindig van a kertemben, könnyen kihajt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.