A tésztához a munkafelületre öntünk 25 dkg lisztet. A közepébe vájt mélyedésbe teszünk 6 dkg cukrot, 1 csipet sót és 1 db tojást, a kráter szélére darabolunk 12,5 dkg hideg vajat, majd kívülről befelé haladva gyorsan simára gyúrjuk. A tésztát folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
Közben a töltelékhez a marcipánt nagyon apró kockákra vágjuk. Robotgép habverőjével kikeverünk 12,5 dkg puha vajat kb. 5 perc alatt, majd a marcipánt és a maradék 7,5 dkg cukrot hozzáadva simára keverjük. Egyenként beledolgozzuk a maradék 3 db tojást, végül beleforgatjuk a maradék 5 dkg lisztet.
Vajjal kikenünk egy 26 cm-es kapcsos tortaformát, és kibéleljük a lisztezett felületen valamivel nagyobb átmérőjű kerek lappá nyújtott tésztával, amelyet körben jól a forma oldalához nyomkodunk peremnek. Az esetleg túllógó részek levágása után a hűtőbe tesszük.
4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meghámozott, leszárazott körtéket félbevágjuk, és a magházukat karalábévájóval eltávolítjuk. A gömbölyű oldalukat sűrűn bevagdossuk, és megöntözzük a citromlével.
Az alaposan átkevert marcipánkrémet a tésztára töltjük, és a bevágott oldalukkal felfelé finoman belenyomkodjuk a fél körtéket. Megszórjuk a barna cukorral, majd ráforgácsoljuk a maradék 2,5 dkg vajat. Végül a pitét alulról a 2. sínen aranyszínűre sütjük 45-50 perc alatt. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, és porcukorral megszórva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.