A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a sütőformát előkészítjük.
A liszhez hozzáadjuk a sűtőport, szódabikarbónát, a fahéjat, a kakaóport, a csipetnyi sót, és a tálba szitáljuk.
Másik tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaniliáscukrot, a vajat, és az írót, majd alaposan összekeverjük.
A folyékony hozzávalókhoz adjuk a lisztes keveréket és egynemű tésztává dolgozzuk.
A sütőformába adagoljuk a tésztát, majd 20-25 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Közben a marcipán masszát kinyújtjuk és a tojás formába nyomkodjuk úgy, hogy a közepe üres maradjon, ez lesz a tojások külső burka. Amikor a muffintojások kihűltek, egyik felét egyhén belekvározzuk, a marcipán burkot rárakjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.