A rizst főzés előtt két órával beáztatjuk. Felteszünk forrni háromszoros mennyiségű vizet, két csipet himalája sóval és egy kávéskanál olviolajjal. Mikor már forr a víz beletehetjük a rizst. Kb. 15 percig - puhulásig - főzzük.
A padlizsánokat ecetes vizzel meglocsolnjuk, a csap alatt alaposan megdörzsöljük, majd kettévágjuk, és a belsejüket kivájjuk. A zöldségeinket a padlizsán belsejével együtt apróra vágjuk, megsózzuk, majd egy kis olívaolajon megpároljuk.
A főtt rizst tandoori masalával ízesítjük, majd hozzáadjuk a megpirított diót. A kivájt padlizsán csónakokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és beleteszünk 2 evőkanálnyi fűszeres rizst. A rizs tetejére grillezett zöldséget lapátolunk, fóliával letakarjuk, és már mehet is a 200 fokra fokon előmelegített sütőbe, kb. fél órára. Ezután levehetjük róla a fóliát és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Ízlés szerint feta sajttal, mogyoróvajjal és friss petrezselymes-joghurtos szósszal tálaljuk.
Megjegyzés
Nem kell más fűszert használnunk, mert ez a csodapor tartalmaz koriandert,sót, fokhagymát, csilit,citromot, lepkeszegmagot,hagymát,zellert,citromsavat,gyömbért, szegfűszeget, feketeborsot, édesköményt, kardamomot, szerecsendiót, babérlevelet, csillagánizst)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.