A megmosott és szárazra törölt csirkemellfilét bevágjuk (ahol a legvastagabb), kihajtjuk, és kissé kiklopfoljuk, majd megsózzuk és megborsozzuk.
A főtt gesztenyét pürésítjük, hozzákeverjük a mazsolát és a fél centis kockákra vágott ementáli sajtot. Megsózzuk, megborsozzuk a masszát, és óvatosan összekeverjük, nehogy a sajt összetörjön. A húsokra halmozzuk, és rolád formára feltekerjük. A külsejét megsózzuk.
Kiterítünk egy akkora darab alufóliát, ami nagyobb a rudaknál, és megkenjük a középső részét egy kevés olajjal. Rátesszük a töltött húsokat, óvatosan feltekerjük, és a végét szaloncukorszerűen megcsavarjuk.
Tepsibe tesszük, ujjnyi vizet öntünk alá, és 180 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Amikor kész, óvatosan lehántjuk a húsról a fóliát, és egy ecsettel megkenjük mindet a lekvárral. Felhevítünk egy magas falú teflonserpenyőt, és a roládokat gyorsan körbesütjük.
A körethez a sütőtököt feldaraboljuk, és 200 fokos sütőben puhára sütjük. Kikaparjuk a héjából, késes robotgépbe tesszük. Pürésítés közben annyi tejszínt adunk csak hozzá, hogy sűrű legyen, ne legyen folyós, majd megsózzuk és megborsozzuk.
Tálaláskor a roládokat átlósan felvágjuk. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A sütőtökpürét tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a fetát, rászórjuk a magokat és megcsorgatjuk a tökmagolajjal. Néhány szelet töltött húst teszünk mellé.
Megjegyzés
Isteni finom, igazi karácsonyi étek, mindenki kedvence :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.