A tejet a búzadarával közepes lángon sűrűre főzzük. Még melegen hozzákeverjük a vajat és a reszelt citromhéjat, majd hagyjuk kihűlni.
A tojások sárgáját a vaníliás cukorral elkeverjük, majd a kihűlt tejbegrízhez adjuk. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a tejbegrízhez forgatjuk.
Egy üveg sütőtálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a masszát. A tetejét szórjuk meg meggyel.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35- 40 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Ha kissé megpirul a teteje, a belseje pedig rezgős, akkor jó. Ez a darafelfújt hidegen, melegen is finom. Ha kihűlt, megszilárdul, melegen a közepe még kicsit krémes állagú marad, így is finom. A megmaradt tejbegrízt is felhasználhatunk ilyen módon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.