A meggyet kimagozzuk, szűrőbenhagyjuk lecsöpögni. A diót a morzsával összekeverjük, szárazon, közepes hőfokon kb. 5 percig pirítjuk,majd félretesszük.
A tojást a tejjel habosraverjük. A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat, eldolgottuk a többi hozzávalóval,ésa felvert tojás bő 2/3 részével rugalmas tésztátgyúrunk belőle. Letakarvafélórát a hűtőben pihentetjük.
A tésztát megfelezzük, a felét kikent vagy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe nyújtjuk. A meggyetelkeverjüka cukorral, a pirított diós morzsával, majd a tésztára egyengetjük, és fahéjjal meghintjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk a meggyet.
A sütőt 180 fokraelőmelegítjük, közben a tészta tetejét megkenjük a maradék 1/3 tojással, és kb. 25-30 perc alatt, enyhe pirosodásig sütjük.A tepsiben hagyjuk hűlni, kockákra szeleteljük, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.