A megtisztított, kimagozott meggyet beletesszük egy edénybe, hozzáöntjük a vizet, a barna cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Nagyjából negyed óráig főzzük (mire megpuhul, teljesen elfő a leve), majd letrumixoljuk, és hagyjuk kihűlni.
A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kihűlt meggyet, és egy robotgéppel alaposan összeturmixoljuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként meggyes joghurthoz keverjük. Betesszük a fagyasztóba, fél óránként legalább kétszer-háromszor átkeverjük a robotgéppel, majd hagyjuk teljesen megdermedni.
Megjegyzés
Tálalás előtt kb. 20 perccel vegyük ki a fagyit a fagyasztóból, hogy kissé fellágyuljon, majd kanalazzuk fagylaltos kelyhekbe, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.