A magozott meggyet feltesszük főni a vízben a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor felforrt, további 5 percig főzzük, majd hozzáöntjük a búzadarát, és állandóan kevergetjük, amíg megfő és besűrűsödik.
Egy 23x23 centis kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd hézagmentesen kirakjuk a háztartási kekszekkel. A még forró meggyes krémet ráöntjük, és a tetejét ismét kirakjuk kekszekkel.
A csokimázhoz a tejszínt felolvasztjuk a kockákra tördelt csokival. Kevergetés közben felforraljuk, és kis ideig főzzük, hogy besűrűsödjön. A tűzről levéve a csokmiázat rögtön a torta tetejére öntjük. Amikor kihűlt, hűtőbe tesszük.
Tálaláshoz éles késsel kicsit körbevágjuk a szélét, így könnyen le tudjuk venni a tortakeretet. Kockákra vágjuk, tejszínhabbal díszítjük.
Megjegyzés
Friss, fagyasztott vagy befőtt meggyből egyaránt készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.