Egy tálba öntjük a száraz hozzávalókat, a lisztet a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a mákot, és összekeverjük. Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a tojással és a vajjal, majd hozzákeverjük a száraz alapanyagokat, és a joghurttal fellazítjuk.
A tepsit kikenjük a fagyos zsírral, kilisztezzük, beleöntjük a tésztát, és elsimítjuk. A tetejét megszórjuk magozott meggyel. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 20-25 percet, tűpróbáig sütjük. Majd porcukorral megszórjuk, és meggyöntetet kínálunk hozzá.
A mézet egy kis lábosban felforraljuk, rádobjuk a meggyet, tovább forraljuk, majd felöntjük 3 dl meggylével , ízesítjük fahéjjal és szegfűszeggel.Végezetül a keményítőt egy kevés hideg vízzel kikavarjuk, és a meggyre öntjük, összeforraljuk, és kész az öntetünk.
A süteményt felkockázzuk, és tálaláskor leönjük a mézes sziruppal.
Megjegyzés
Ha elfogy karácsonykor a süti, akkor a mákos meggyes kevert süteményt gyorsan elkészíthetjük, a meggyöntettel igazán ünnepi lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.