A paprikákat megmossuk, kimagozzunk, félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a paprikával és a csilivel kevés olajon, fedő alatt megdinszteljük. Megborsozzuk, és puhára pároljuk, amíg majdnem teljesen elpárolog a leve.
A paradicsomot szintén apróra vágjuk (lehúzhatjuk a héját is), hozzáadjuk a paprikához, és hagyjuk, hadd párolódjon saját levében, alacsony lángon, fedő alatt (ha télen a paradicsom nem túl piros, paradicsompürét is adhatunk hozzá).
Az apróra vágott fokhagymát, sót, oregánót vagy petrezselymet a vége felé adjunk csak hozzá. A török elészítés szerint a tojást ráütjük még melegen, levesszük a fedőt, és csak lágyra engedjük sülni a tükörtojást.
Kenyeret használva evőeszközként, tunkolvafogyasztjuk (külön élvezet, ahogy a még lágy tojássárgája szétfolyik a kenyértunkolás miatt).
Megjegyzés
A menemen titka: az apróra vágott zöldségek és a lassú tűzön, sokáig tartó (saját levében) párolódás.
A törökök mindennapos paprikája úgy néz ki, mint a mi hosszú zöld erős paprikánk, viszont ez édes. Imádják bő olajban is megsütni, sült krumpli sütés után.
Ez az étel fenséges és közkedvelt reggeli Törökországban, Magyarhonban vacsorának megy el inkább.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.