Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mesetorta Ide Süss Violettától recept
recept
Bonyolult

Mesetorta Ide Süss Violettától

75 perc
0 adag
Költséges
2019. 03. 30.

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A vajat és a porcukrot robotgéppel felhabosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citrom levét, majd egyesével a tojásokat. Ezután beletesszük a sót, a sütőport és a lisztet és tovább keverjük. A végén a kakaóport keverjük bele. Szép sűrű, kanállal adagolható tésztát kapunk, amit 40-50 percig sütünk.
  3. A krém elkészítéséhez a szedret felforraljuk a kristálycukorral, turmixoljuk, átszűrjük. Újraforralásnál a keményítőt kikeverjük a tejjel és besűrítjük a szederszószt. Ízesítjük fahéjjal citrommal. Hűtjük. A vajat kihabosítjuk a porcukorral és a kihűlt krémmel összekeverjük, ez lesz a töltelékünk.
  4. Az aláburkoláshoz ganache-t készítünk, étcsokoládésat. A tejszínt felforraljuk és a csokira öntjük, átkeverjük, hűtjük.
  5. A díszítés. Amíg sülnek, hűlnek a torta részei, addig a díszeknek nekilátunk. Az aprólékokat elkészítjük, illetve a tök hintó kerekeit is, ezeknek van száradási idejük.
  6. Ha minden kihűlt, a tortát betöltjük, hűtjük. A tök kis barázdáit kivágjuk a tortából, így lesz tök forma. Aláburkolunk majd hűtjük. Végül leburkoljuk a fondanttal.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Zserbó, ahogy Bay Éva készíti
Recept
Bonyolult

Zserbó, ahogy Bay Éva készíti

60 perc
|
8 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Baconös muffin, ahogy Király Linda készíti
Recept
Egyszerű

Baconös muffin, ahogy Király Linda készíti

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csokis kockák karamellkrémmel
Recept
Bonyolult

Csokis kockák karamellkrémmel

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Babka fahéjas töltelékkel
Recept
Mester

Babka fahéjas töltelékkel

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ide Süss! Anita zongoratortája
Recept
Rafinált

Ide Süss! Anita zongoratortája

120 perc
|
24 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ide süss! Bálint mogyoróvajas-csokoládés terrineje
Recept
Bonyolult

Ide süss! Bálint mogyoróvajas-csokoládés terrineje

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Sütőtökös pite recept
Recept
Rafinált

Sütőtökös pite

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Csokis lávasüti recept
Recept
Rafinált

Csokis lávasüti

32 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Almás krémes recept
Recept
Rafinált

Almás krémes

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eszterházy-torta recept
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tarte tatin, a fordított almatorta recept
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.