A vajat és a porcukrot robotgéppel felhabosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citrom levét, majd egyesével a tojásokat. Ezután beletesszük a sót, a sütőport és a lisztet és tovább keverjük. A végén a kakaóport keverjük bele. Szép sűrű, kanállal adagolható tésztát kapunk, amit 40-50 percig sütünk.
A krém elkészítéséhez a szedret felforraljuk a kristálycukorral, turmixoljuk, átszűrjük. Újraforralásnál a keményítőt kikeverjük a tejjel és besűrítjük a szederszószt. Ízesítjük fahéjjal citrommal. Hűtjük. A vajat kihabosítjuk a porcukorral és a kihűlt krémmel összekeverjük, ez lesz a töltelékünk.
Az aláburkoláshoz ganache-t készítünk, étcsokoládésat. A tejszínt felforraljuk és a csokira öntjük, átkeverjük, hűtjük.
A díszítés. Amíg sülnek, hűlnek a torta részei, addig a díszeknek nekilátunk. Az aprólékokat elkészítjük, illetve a tök hintó kerekeit is, ezeknek van száradási idejük.
Ha minden kihűlt, a tortát betöltjük, hűtjük. A tök kis barázdáit kivágjuk a tortából, így lesz tök forma. Aláburkolunk majd hűtjük. Végül leburkoljuk a fondanttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.