0,7 dl tejet felmelegítünk, majd bele morzsoljuk az élesztőt. Hozzászórunk 1 teáskanál cukrot, és alaposan elkeverjük, hogy az élesztő teljesen feloldódjon. Letakarva hagyjuk 10-15 percet pihenni, hogy az élesztő „életre kelhessen”.
A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A vaníliabab oldalát felvágjuk, kikaparjuk a belsejét. A liszttel, a maradék cukorral és egy csipetnyi sóval egy keverőtálba tesszük, és az egészet összedolgozzuk. A liszt közepébe egy mélyedést csinálunk, beletesszük a tojást és a vajat. Ráöntjük az élesztős tejet is, majd egy kézi mixer dagasztókarjával megdolgoztatjuk a tésztát jó 5 percig a legkisebb fokozaton. Ha úgy látjuk, teszünk hozzá még tejet.
A mixert a legnagyobb fokozatra tesszük, majd a tésztát további 4-5 percig dagasztjuk, míg szép fényes, erős és rugalmas tésztát nem kapunk. Ha még kissé ragadós, hozzáadunk egy kis lisztet. A tésztát egy tiszta tálba tesszük, majd letakarva meleg helyen kb. 45-60 percig kelesztjük. Legalább a kétszeresére kell megnőnie.
A megkelt tésztához szórjuk a jégcukrot, majd jól belegyúrjuk. A tésztából labdát formázunk, majd hagyjuk még további 15 percig pihenni.
A gofrisütőt felmelegítjük, és vaslapot egy kicsit megolajazzuk. A tésztát négy felé vágjuk, majd a negyedek mindegyikéből formázzunk 9-9 pici golyót. A golyókat egyenként a meleg sütőlap közepére tesszük, így majd 4 minigofrit fogunk kapni.
A tésztát kb. 3-5 perc alatt (ez leginkább a gofrisütőtől függ) aranybarnára sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.