A csirkemellet alaposan megmosom, papirtörlővel szárazra törlöm, majd vékony csíkokra vágom. A felaprított csirkemellet egy jénai tálba teszem, sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt, eligazgatom és szép sorjában rápakolom a félbe vágott paradicsomokat.
Az olajat, a vajjal felhevítem, hozzáadom a lisztet és folymatos kevergetés mellett egy szép sima besamelt készítek, amihez hozzáadom a sajt kb. 1/3-át, sózom, borsozom, megszórom őrölt szerecsendióval és alaposan elkeverem.
Ha a besamelem elkészült, ráöntöm a paradicsommal befedett csirkére, a tetejét megszórom a maradék sajttal, lefedem és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem. A sütési idő felénél a fedelét eltávolítom és anélkül sütöm tovább.
Párolt rizzsel, aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálalom. Jó étvágyat!
Megjegyzés
Ehhez az ételhez nem kell sok minden, gyorsan össze lehet dobni, be a sütőbe, így nagyon jó szolgálatot tehet az ünnepek alatt. Az esti séta vagy a családi korcsolya után hipp hopp elkészül, mire a család átmelegszik már az asztalon is van az étel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.