Kis lábosban 15 dkg cukrot karamellizálunk. Tűzálló tálba öntjük, és hagyjuk megszilárdulni.
A tejet összeturmixoljuk a fahéjjal, a megmaradt cukorral és a tojásokkal. A narancsok héját belereszeljük. A kalácsot falatnyi darabokra tördeljük, majd meglocsoljuk a tejes keverékkel, és 1 órán keresztül pihentetjük.
A tejes kalácsot a karamelles tálba tesszük, és a 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Megjegyzés
+ 1 recept: Vaníliás szilvamártás
Vágjunk félbe és magozzunk ki 50 dkg szilvát. Forrósítsunk fel 2 ek mézet. Adjuk hozzá a szilvát, 1 rúd vanília kikapart magjait, néhány ek cukrot és 0,5 dl szilvapálinkát, és főzzük 10 percig. Csészékben kínáljuk a kalácspudinghoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.